Suomen epidemia 23. maaliskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen nopea väheneminen jatkuu. Tänään 7 päivän ilmaantuvuus nousi vain Kainuussa. Uudenmaan ilmaantuvuus laskee edelleen. Pirkanmaalla, Etelä-Karjalassa ja Päijät-Hämeessä kouluikäisten tartunnat kuitenkin nousevat edelleen.

    Tänään THL ilmoitti 640 tartuntaa, poisti 7 ja otti raportoinnin viivettä kiinni 117 tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä on 640+7-117=530 (punainen viiva).

      Tunnettu raportoinnin viive ei ole enää noussut viimeisen kahden viikon aikana.

        7-12 luokkien etäkoulu ja muut rajoitukset tehoavat koko ajan paremmin ja paremmin. Tartuntojen määrä ei viimeiseen kolmeen päivään ole kasvanut juuri missään (7 päivän keskiarvoilla mitattuna). Tartuntojen muutos on yhä negatiivisempi (musta viiva).

          Tässä näkyy tartuntojen muutos ikäryhmittäin. Tartuntoja vetävät edelleen ylöspäin 5-9 ja 10-14 -vuotiaat (joista suurin osa edelleen lähiopetuksessa). Turun vaihto-opiskelijat näkyvät keltaisella 13.3. alkaen. Mutta kokonaissumma on kuitenkin painunut negatiiviseksi. Hyvä.

            7 päivän ilmaantuvuus on selkeässä laskussa joka puolella. Uudellamaalla tartuntojen vähentyminen jatkuu nopeana, ja Ahvenanmaalla ilmaantuvuus menee kohtaa nollaan.

              Kaikilla viime aikojen pahimmilla alueilla (Kanta-Häme, Päijät-Häme ja Etelä-Karjala) ilmaantuvuus laskee. Vaasa lähestyy nollaa ja siellä on ollut jo ainakin yksi päivä ilman tartuntoja. Todella hyvä.

                Keski-Suomessa ilmaantuvuus on noussut vähitellen helmikuun lopun jälkeen. Mistä johtuu? Muualla joko laskee tai on tasaista (matalalla ilmaantuvuudella).

                  Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa ilmaantuvuus laskee edelleen; Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuus on matalalla tasolla.

                    Kainuussa ilmaantuvuuden nousu näyttää hidastuneen. Länsi-Pohjassa ilmaantuvuus on pudonnut takaisin ennen Ylitornion rypästä vallinneelle tasolle. Lapissa ilmaantuvuus vähenee.

                      Jaa sosiaalisessa mediassa

                      Arkisto