Suomen epidemia 1. lokakuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Syksyn toiseksi pahin päivä: 111 uutta tartuntaa. Epidemia kasvaa tasaisella 7 prosentin päivävauhdilla eli uusien tartuntojen määrä 8-kertaistuu kuukaudessa.

    Uudet tartunnat jatkavat leviämistään vanhempiin ikäryhmiin. Nopeimmin kasvavat 50-60 -vuotiaiden tartunnat.

      THL ilmoitti tänään 111 tartuntaa (punainen). Joko tartuntojen määrä on tulossa alas (ja siis pääosin HUS-alueella), tai sitten viiveestä johtuen kaikkia tartuntoja ei ole raportoitu vielä.

        Tähän mennessä suurin määrä sairaanhoitopiirejä (17/21), jotka raportoivat tartuntoja. HUS:n ja Etelä-Savossa eniten tartuntoja suhteessa väestöön. Etelä-Savon tartunnat liittyvät Ylläksen ryppääseen.

          HUS ja Etelä-Savo nyt Suomen pahimmat epidemiat. Etelä-Karjalassa, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Vaasa tilanne huononee.

            Uusien tartuntojen siirtyminen kohti vanhempia ikäryhmiä jatkuu. Nopeimmin kasvavat 50-60 -vuotiaiden tartunnat ja 60-70 -vuotiaiden tartunnat, tässä järjestyksessä. Hitaimmin kasvavat yli 80-vuotiaiden tartunnat, todella hyvä asia.

              50-60 -vuotiaiden tartunnat kasvavat 13.4 prosenttia päivässä eli nykyisellä vauhdilla 44-kertaistuvat kuukaudessa. 60-70 -vuotiaiden tartunnat eivät jää olennaisesti jälkeen, vaan 23-kertaistuvat kuukaudessa (10.9 prosenttia päivässä).

                30-40 -vuotiaiden tartunnat 5-kertaistuvat kuukaudessa (5.3% päivässä) ja 40-50 -vuotiaiden tartunnat 7-kertaistuvat kuukaudessa (6.9% päivässä).

                  70-80 -vuotiaiden saamat tartunnat kasvavat 5.9% päivässä eli 5.5-kertaistuvat kuukaudessa, kun taas yli 80-vuotiaiden saamat tartunnat pienenevät keskimäärin 2.6% päivässä eli 50% kuukaudessa. Toivotaan että yli 80-vuotiaiden tilanne säilyy nykyisenlaisena.

                    Koronavirus on 9-15 kertaa tappavampi yli 50-vuotiaille kuin influenssa, ja 2-5 kertaa tappavampi alle 50-vuotiaille.

                      Ruvetaanko Suomessakin lukemaan koronaan kuolleiden sairaskertomuksia uudelleen sillä silmällä kuten Ruotsissa tehtiin kesällä, ja sitten jälkikäteen vaihdetaan kuolinsyy muuksi kuin koronaksi, ja näin voidaan näppärästi sanoa että eihän tää nyt niin vakava tauti ole ?

                        Jaa sosiaalisessa mediassa

                        Arkisto