Suomen epidemia 10. lokakuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Kasvu kiihtyi maaliskuun jälkeisen ajan ennätyslukemiin, jos Skopjen lentojen aiheuttamaa piikkiä elokuussa ei oteta huomioon. Tartunnat kasvavat nyt 9.4% päivässä eli 15-kertaistuvat kuukaudessa.

    Kuvasta: viikon kasvu = 199.3/106.4 = 1.873 Kuukauden/viikon päivät = 30/7 = 4.286 Nyt tartuntoja 199.3 Kuukauden päästä niitä on tällä vauhdilla 199.3 x (1.873 potenssiin 4.286) = 199.3 x 14.7 = 2929 eli 15-kertaistuu kuukaudessa tällä vauhdilla.

      Tänään THL ilmoitti 269 tapausta (punainen). Viive sairaanhoitopiirien ilmoittamiin lukuihin nähden pieneni tänään 70:een (vaaleanpunainen), kun maksimi oli 174. Mutta niin sen pitää pienentyäkin.

        269 uutta tartuntaa. Vaasan epidemia on ruvennut säteilemään Etelä-Pohjanmaalle ja Keski-Suomeen. Myös HUS-alueen kasvu näyttää pahalta.

          Vaasan tilanne pahenee edelleen, samoin kuin HUS:n. Tilanne on olennaisesti pahentunut kuudessa sairaanhoitopiirissä. Päijät-Hämeessä ja Etelä-Savossa hieno suoritus.

            Vaasassa päivittäisten uusien tartuntojen määrä on lähtenyt pienenemään ja viikon keskiarvo tulee jo alas, mutta 14 päivän ilmaantuvuus nousee vielä. Yhteensä 491 tartuntaa.

              Vaasassa testien määrä on ruvennut nousemaan. Kohta ollaan jo keskiarvo-SHP:n tasolla.

                Naapurissa Etelä-Pohjanmaalla sen sijaan oltiin ajoissa hereillä ja testataan kohta eniten Suomessa.

                  Syytä onkin testata. Mm. Ylläkseltä ja sitten Vaasasta on säteillyt uusia tapauksia. Ilmaantuvuus nyt noin 32 tartuntaa 14 päivän aikana per 100.000 asukasta.

                    Jo toisen kerran lyhyen ajan sisällä on testien määriä korjattu takautuvasti. Yhteensä 17310 testiä. Uuden lääkäriaseman tietoja, vai jonkun sairaanhoitopiirin testejä?

                      Veikkaus: - HUS-alueen - Pirkanmaan - Etelä-Pohjanmaan - Keski-Suomen - Pohjois-Pohjanmaan testejä. (Mikä yhdistää näitä?)

                        Tässä yleiskuva siitä, miten eri sairaanhoitopiirit testaavat suhteessa väestöön. Jos kuvien 12-13 muutokset tehdään, niin ko. sairaanhoitopiirien viimeisen viikon lukuja siirtyy kaudelle 1.-13. syyskuuta.

                          Eri sairaanhoitopiirit ovat testanneet aika eri lailla suhteessa väestöön. Tässä kumulatiivinen tilanne epidemian alusta asti. Koko maan testien määrä vastaa nyt noin 21 prosenttia väestöstä.

                            Myös positiivisten tulosten osuudessa on isoja eroja. Kuvien 12-13 korjaukset nostavat ko. sairaanhoitopiirien kuluvan viikon lukua ja alentavat 1.-13.9. lukuja.

                              Jaa sosiaalisessa mediassa

                              Arkisto