Suomen epidemia 22. syyskuuta 2022 Ilkka Rauvola Päivitetty

Sairaalahoidossa olevien määrä kasvaa erittäin nopeasti. Kasvu on selvästi nopeinta OYS:n (Oulu) alueella, missä sairaaloissa on jo lähes yhtä paljon potilaita kuin BA.5-aallon huipulla elokuun alussa.

    Tilanne näyttää samankaltaiselta kuin Englannissa, missä sairaalahoidossa olevien määrä on lähtenyt voimakkaaseen nousuun.

      Sekä Englannissa että Suomessa sairaalahoidon määrät lähtivät kasvuun samana päivänä (12.9.). Päättelen että Suomessa, kuten Englannissa, kasvua vetävät uudet variantit: BQ.1.* ja BA.2.75.* .

        Tanskassa puolestaan on ruvennut nopeasti kasvamaan toinen BA.5:n variantti, BA.5.2.1.7 eli BF.7.

        Kaikki nämä nopeimmin kasvavat uudet variantit löytyvät tältä listalta.

          OYS:n alueella sairaalahoidossa olevien määrä on 12.9. jälkeen kasvanut keskimäärin 7.3 prosenttia päivässä (8x kuukaudessa). HUS:n alueella nousuvauhti on maan pienin: 2.3 prosenttia päivässä (2x kuukaudessa).

            Sairaalahoidossa olevien määrän nousu alkoi joka puolella maata yhtäaikaa. Enää ei ole kuten BA.1:n aikana viime joulukuussa, että HYKS:n alue kulkee reilusti muuta maata edellä. Lisäksi HYKS:n suoritus on maan paras.

              Ainakaan sairaalahoidolla mitattuna epidemia ei ole missään vaiheessa vuonna 2022 ollut "ohi" kuten on väitetty. Vuonna 2022 sairaalahoidossa on koko ajan ollut enemmän ihmisiä kuin 2021 juuri missään vaiheessa.

                Sairaalahoidossa olevien määrä on vähintään nelinkertaistunut sen jälkeen, kun THL siirtyi rokotuksisssa laumasuojalinjalle 25.8.2021. Mitään laumasuojan parantavaa vaikutusta ei voi ainakaan sairaalahoidon luvuista todeta.

                  Sairaalahoidon positiivisten osuus (= sairaalahoidossa olevien määrän suhde testien määrään) on lähtenyt voimakkaaseen kasvuun. TAYS:n alueella sairaalahoidossa on 3.5 kertaa suurempi osa testatuista kuin HYKS:n alueella.

                    Sairaalahoidon positiivisten osuus yli 100-kertaistui OYS:n (Oulu) alueella ja 25-kertaistui koko maassa 25.8.2021 päätöksen jälkeen. Uuden "BQ.1.1" aallon lähtötaso on 50 prosenttia korkeampi kuin kevään BA.1-BA.2 aaltojen huippu.

                      THL:n tarjoama luonnonsuoja toimii yhä huonommin, kun virusten joukosta nousevat esiin ne variantit, joita vastaan immuniteetti ei suojaa. Mitään toimenpiteitä ei tämän vuoksi kuitenkaan olla tehty, vaan laumasuojalla mennään.

                        Tässä varianttikohtaiset ennusteet suurimmille maille. Euroopassa BQ.1* ja BA.2.75.2 varianteilla on korkeimmat kasvuennusteet.

                          Koronasta ei ole tulossa endeemistä. Päinvastoin: aaltoja tulee yksi toisensa jälkeen, vahingoittaen ja tappaen yhä enemmän. Tähän uuteen realiteettiin on todella vaikea sopeutua.

                            THL:n mukaan epidemia on ohi. Näistä sairaaloiden realiteeteista voisi kyllä päätellä toisin.

                            Hybridi-immuniteetti = luonnonsuoja = luonnon uudelleen kohtaaminen.

                              Suomen terveydenhoito on Helsingin Sanomien mukaan "historiallisessa kriisissä". HS on muodostanut erityisryhmän seuraamaan kriisiä. Se on hyvä. #laumasuoja #herdimmunity

                              Suomen terveydenhoidon historiallinen kriisi: 1) hoitajia ei ole mainittu syiden joukossa lainkaan 2) korona on nostettu pääsyyksi ("kriisi ei johdu vain pandemiasta") 3) toisin kuin THL, HS:n sote-kriisin seurantaryhmä ei sano pandemian olevan ohi

                              Ensimmäistä kertaa koko 2.5-vuotisen pandemian aikana ollaan totuuden jäljillä.

                                Yhteiskunnan asenne kylmenee. Tästä eteenpäin jokainen on vastuussa omasta terveydestään. On oma syysi, jos saat tartunnan, sairastut tai kuolet. Kukaan muu ei ota vastuuta.

                                  Koronan torjunnan (pää)tavoitteena on ilmeisesti ollut terveydenhoitojärjestelmän kapasiteetin turvaaminen kaikissa olosuhteissa. Nyt näyttää siltä, että tästä periaatteesta ollaan antamassa periksi: aaltojen annetaan tulla.

                                    Jaa sosiaalisessa mediassa

                                    Arkisto