Suomen epidemia 31. lokakuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Uusien tartuntojen keskimääräinen kasvu lievästi positiivinen (1.5% päivässä) ja nousussa. Ilmaantuvuus nopeassa nousussa Varsinais-Suomessa, Länsi-Pohjassa ja Lapissa, mutta nousu hidastunut tai tasaantunut muissa sairaanhoitopiireissä.

    Tänään THL ilmoitti 203 tartuntaa (punainen). Lisäksi sairaanhoitopiirit ovat ilmoittaneet 79 tartuntaa, jotka eivät vielä näy THL:n luvuissa (vaaleanpunainen).

      Tänään 203 uutta tartuntaa. Suhteessa väestöön eniten tartuntoja Länsi-Pohjassa, Lapissa, Varsinais-Suomessa ja Kymenlaaksossa.

        7 päivän ilmaantuvuus on lähtenyt voimakkaaseen nousuun Varsinais-Suomessa, jossa eilen 58 ja tänään 37 tartuntaa. Myös HUS:n alueella ilmaantuvuus nousee. Ahvenanmaalla tartuntaketjut ovat hyvin tiedossa ja tilanne on paranemassa.

          Kymenlaakson tilanne näyttäisi ehkä tasaantuneen. Kanta-Hämeessä ilmaantuvuus nousee. Vaasassa - kolmen viikon rajoitusten jälkeen - on tautia edelleen liikkeellä yhtä paljon kuin Kymenlaaksossa.

            Itä-Savossa ei ainakaan eilen eikä tänään ole tullut lisää uusia tartuntoja. Keski-Suomen epidemia (kongolaisten hengellinen tilaisuus), joka jo ehti aika pahaksi, on laantumassa. Muualla tasaista.

              Pohjois-Savossa altistusten määrä - ja uusien tartuntojen määrä - ovat ruvenneet vähenemään. Pohjois-Pohjanmaalla altistusten määrä ei ole olennaisesti vähentynyt, ja tartuntojen määrä on noussut.

                Lapissa ja Länsi-Lapissa epidemia kasvaa nopeasti. Siellä toistuu sama kuvio kuin mitä ollaan nähty muuallakin Suomessa: ensin altistumisten määrä ja 3-4 päivää myöhemmin sairastuneiden määrä nousee nopeasti.

                  Jaa sosiaalisessa mediassa

                  Arkisto